I farans riktning

Andlöst spännande vinterdrama på ett iskallt, ödsligt Sandhamn

i farans riktning

Det är vinter i Sandhamn och snöstormen viner. På julafton tar en rädd och jagad kvinna den sista båten till ön. På annandagen hittas ett lik på stranden utanför Seglarhotellet och kriminalinspektör Thomas Andreasson får avbryta sin julledighet.

Snart står Thomas inför ett fall med en hotad känd krigskorrespondent, främlingsfientliga strömningar och en ovanligt utstuderad mördare. Medan han söker efter den gemensamma nämnaren inträffar ytterligare dödsfall.

Samtidigt brottas barndomsvännen Nora Linde med sina egna problem när hennes yrkesmässiga heder sätts på spel. Nora tvingas fatta ett beslut som för alltid kommer att förändra hennes liv.

I farans riktning är den sjätte kriminalromanen om Thomas Andreasson och Nora Linde. Det är en spännande historia om svikna förhoppningar, förträngda minnen och gömd skam.

 Provläs boken >>

 

Mycket beröm för I farans riktning

”Jag gillar Viveca Sten! ... deckarintrigen är bra, med en kvinnlig krigskorrespondent som kommer till Sandhamn på julen och blir mördad. Mördaren letar efter hennes hemliga material, hos tonårsdottern, och det blir åtskilliga skrämmande scener när den aningslösa flickan är ensam i huset.”
  Dagens Nyheter

”Berättelsen är spännande och blir på gränsen till ruskig när mördaren är på väg att avslöjas. Viveca Sten har återigen producerat en rapp historia, en riktig bladvändare, och jag bara väntar på nästa historia om morden i Sandhamn.”
  Värnamo Nyheter

”I farans riktning är en mycket spännande bok och ett tydligt tecken på det är att jag såg till att ha ytterdörren låst. Författaren tar upp aktuella samhällsämnen och skapar en historia som visar att hur gärna man än vill dölja vissa saker har de en förmåga att komma fram till slut.”
  Deckarhuset

”... en spännande historia från början till slut. En riktig bladvändare.”
  Byggnadsarbetaren

”Det är något kittlande och nästan drömskt att läsa om isvinter och främlingsfientlighet mellan hägg och syren, nästan som om problemen inte gällde oss. Men det gör de och dem sätter Viveca Sten ett träffsäkert deckarfinger på.”
  Metro

”Viveca Sten vet hur man behåller greppet om sin läsare. ... bättre än de flesta andra svenska deckarförfattare.”
  Norran

”En spännande och lättläst kriminalroman om gömd skam och svikna förhoppningar.”
  Skaraborgs Allehanda

”Viveca Sten fortsätter sin författarutveckling. Hon blir lite bättre för varje bok. ...
  Dast Magazine

 

i de lugnaste vatten 500
i den innersta kretsen 500
i grunden utan skuld 500
i natt aer du doed 500
i stundens hetta 500
i farans riktning 500
i maktens skugga 500
i sanningens namn 500
i fel sallskap
i hemlighet begravd
offermakaren
dalskuggan