I grunden utan skuld

i grunden utan skuld

En mörk höstkväll försvinner en ung flicka spårlöst i Sandhamn. Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen deltar i sökandet, som försvåras av stormar och regn. Till slut ger polisen upp och flickan antas ha drunknat.

Några månader senare är Sandhamn inbäddat i snö och is. Thomas barndomsvän Nora Linde har av en slump fått reda på att hennes man varit otrogen. Förtvivlad åker hon ut till ön med sina söner för att få tänka i lugn och ro. När barnen en dag leker ute i skogen gör de ett makabert fynd.

Den förvunna flickan har bragts om livet och skändats på ett fruktansvärt sätt. Varför har hon blivit utsatt för sådant raseri? Och kommer mördaren att slå till igen?

I grunden utan skuld är den tredje deckaren i den populära Sandhamnserien. Här får vi även följa den unge Thorwald som växer upp på ön i början av 1900-talet. Slutligen löper historierna samman och det visar sig att det förflutna lever vidare i nuet.

 Provläs boken >>

Härligt mottagande för  I grunden utan skuld

"Blir mer och mer förtjust i Viveca Stens deckare. Den senaste, I grunden utan skuld, är den typ av bok som kan få en att glömma att laga mat, gå på toa eller att komma i tid till bussen."
Barometern

"Spänning och passion i en lyckad och ömsint blandning."
Norra Västerbotten

"Viveca Sten väljer två¨parallella handlingar som självklart har mer med varandra att göra än man som läsare från början anar. Det är ett säkert och mycket stilistiskt sätt att berätta en historia på och i det här fallet håller det hela vägen.
Frågan som Viveca Sten bygger hela sin story på handlar om hur mycket psykisk och fysisk påfrestning en människa egentligen tål... Det finns ett djup i boken som många andra deckare saknar. Läs!"
Dagen

"Jag gillar Viveca Stens böcker. Hon har ett intressant förhållningsssätt till sina huvudpersoner och väver skickligt in deras liv i handlingen. /.../ Viveca Sten är till skillnad från flera av sina konkurrenter i deckargenren en skicklig stilist som får berättelsen att flyta och jag gillar hennes huvudpersoner. /.../
Jag var mycket förtjust i första Sandhamnsboken I de lugnaste vatten och jag tyckte att uppföljaren I den innersta kretsen höll nästan samma klass. Årets bok I grunden utan skuld gör mig inte besviken!
Sveriges Radio P4 Skaraborg

"Historiska delen av romanen är fint skildrad....Jag tycker jättemycket om den.
4 av 5 i betyg (ljudboken)"
Magasin 4, Radio Stockholm

"Gillar man Läckberg ska man definitivt läsa Sten - rent stilistiskt skriver hon mycket bättre och historierna känns mindre spretiga, mer trovärdiga. /.../
Viveca Sten skriver bra, jag tycker om hennes böcker!"
Kristianstadsbladet

"Viveca Sten lyckas fläta ihop sin historia riktigt bra och beskriver trovärdigt det slutna samhället på Sandhamn för några generationer sedan. Grovt familjevåld och frireligiös trångsynthet, ja rent av fanatism, går hand i hand i hennes berättelse."
Sydsvenska Dagbladet

"Likt de båda andra böckerna som Viveca Sten har gett ut är den här lika spännande och bra, men slutet gör att man förstår att det inte är den sista boken om Nora och Thomas."
Skaraborgs Allehanda

"Hon hittar alltmer trovärdighet i sina karaktärer och intrigerna håller måttet."
Nerikes Allehanda

"Precis som Läckberg varvar Sten en nutida intrig med en historisk. Hos Läckberg är ofta den historiska delen mer välskriven och bjuder på mycket mer spänning, och likadant är det i Stens I grunden utan skuld."
Östgöta Correspondenten

VIP-recensioner från Akademibokhandeln:

"Den var väldigt spännande! Kunde inte slita mig, var tvungen att sträckläsa den.

Viveca Sten skriver lättlästa böcker, nästan så man tycker de är för enkla.Bra handling med det historiska temat varvat med nutid. Kul att boken innehåller både spänning, historia, naturbeskrivningar, polisarbete och relationer. Man längtar redan till nästa bok för man vill veta vad som händer med t.ex. skilsmässan och olyckan.
Nästa bok önskar jag blir LÄÄÄNGRE med mer djup som kräver mer av läsaren!"
Lena Järmunger

"Boken trollband mig från första sidan!

Jag tyckte att personerna, historien och miljön var fantastiskt beskriven.Växlingen mellan dåtid och nutid var mycket trevlig och välskriven.Man ville bara läsa mer och mer. Trots att jag blev sjuk under tiden kunde jag inte sluta läsa den.

Måste säga att jag gärna läser mer om dessa personer igen. Jag tyckte mig känna igen personerna och vill gärna läsa mer av denna författare!

Så tack för en underbar upplevelse!"
Anne-Louise Holmbergp

i de lugnaste vatten 500
i den innersta kretsen 500
i grunden utan skuld 500
i natt aer du doed 500
i stundens hetta 500
i farans riktning 500
i maktens skugga 500
i sanningens namn 500
i fel sallskap
i hemlighet begravd
offermakaren
dalskuggan