Nya inspelningar av Morden i Sandhamn!

I dag startar inspelningen av fyra nya filmer av tittarsuccén Morden i Sandhamn. Filmerna får premiär först på C More och efter det i TV4, under 2018. Det uppskattade kriminaldramat baseras på Viveca Stens populära böcker om Nora Linde och Thomas Andreasson. Alexandra Rapaport och Jakob Cedergren återses i huvudrollerna.

-Det ska bli oerhört roligt att få se böckerna komma till liv på filmduken igen, säger Viveca Sten.

- Jag är jätteglad över att vi kör igång igen! Det är härligt att vara tillbaka på Sandhamn, att få jobba på denna vackra plats är verkligen lyxigt, säger Alexandra Rapaport.

Inspelningen av tittarfavoriten, som denna gång kommer tillbaka med fyra filmer à 90 minuter, startar på Sandhamn i dag och sker i två etapper, mellan augusti och oktober 2016 samt maj till juni 2017. Vi återser Alexandra Rapaport i huvudrollen som sommargästen Nora Linde, tillsammans med Jakob Cedergren som kriminalinspektör Thomas Andreasson och Sandra Andreis som kriminalinspektör Mia Holmgren. I övriga roller syns Anki Lidén som polischefen Margit och Stefan Gödicke som Jonas, Noras kärleksintresse.

Filmerna premiärvisas på C More våren 2018 och efter det i TV4. Morden i Sandhamn har en trogen miljonpublik och är ett av TV4:s mest framgångsrika kriminaldramer någonsin.

- Morden i Sandhamn har under åren blivit väldigt älskad av TV-tittarna. Egentligen skulle säsong fem bli den sista, men efter mycket positiv tittarrespons så kände vi att det självklart måste bli en fortsättning, och denna gång blir det fyra filmer! Det känns både kul och spännande att få återse serien i ett nytt format, säger Josefine Tengblad, dramachef TV4-Gruppen och C More.

De två första filmerna är baserade på Viveca Stens kriminalromaner ”I maktens skugga” och ”I sanningens namn”. Viveca Sten är en av Sveriges största och internationellt mest framgångsrika deckarförfattare. Hennes böcker om Morden i Sandhamn ges ut i över 25 länder och har sålt i fyra miljoner exemplar världen över.

Alexandra Rapaport är en av Sveriges mest hyllade skådespelerskor. Nyligen gjorde hon stor succé i kriminaldramat Gåsmamman, som finns att se på C More. Hon har också synts i tv-serier som Kronprinsessan och Drottningoffret, samt i filmer som danska Jakten mot Mads Mikkelsen, LasseMajas detektivbyrå – Stella Nostra, En gång i Phuket, Sommaren med Göran med flera.

Mattias Ohlsson regisserar och har tidigare regisserat bland annat Arne Dahl-serien, Springfloden och de tidigare säsongerna av Morden i Sandhamn.

Morden i Sandhamn produceras av Filmlance International AB, tillsammans med TV4, ZDFE och ZDF.
i de lugnaste vatten 500
i den innersta kretsen 500
i grunden utan skuld 500
i natt aer du doed 500
i stundens hetta 500
i farans riktning 500
i maktens skugga 500
i sanningens namn 500
i fel sallskap
i hemlighet begravd
offermakaren