Deckardrottningen Viveca Sten klar för Amazon

Pressmeddelande den 5 februari 2015


Snart kommer Viveca Stens kriminalroman ”I de lugnaste vatten” (första boken i Sandhamnsserien) att ges ut på engelska av Amazon. Därmed går den svenska deckarförfattarinnan, vars böcker redan ges ut i ett tjugotal länder, även in på den amerikanska och brittiska marknaden.

- Amazon är en stor och internationell aktör som har en mycket bred målgrupp. Det känns fantastiskt att Morden i Sandhamn kommer att nå ut till en engelskspråkig publik och få nya läsare på två så stora marknader, säger Viveca Sten.

Viveca Sten är en av de första skandinaviska författarna som ges ut av Amazon. Boken kommer den 15 september på Amazon Crossing och ges ut både som fysisk bok och e-bok.

Den första kontakten med Amazon togs i våras och i december åkte Viveca till Seattle för att träffa förlaget. I veckan undertecknades kontraktet.

- Amazon är otroligt drivna och vet hur man marknadsför böcker på ett modernt sätt. Det ska bli spännande att arbeta med en så målmedveten aktör som känner sin marknad och kundgrupp mycket väl, säger Viveca Sten.

Viveca Sten har hittills skrivit sju böcker i serien om Morden i Sandhamn. Böckerna ges ut i tjugo länder och har sålt i nära 3 miljoner exemplar, vilket gör Viveca Sten till en av Sveriges största deckarförfattare. Den första boken i Sandhamnsserien gavs ut 2008 och sedan 2011 har Viveca ägnat sig åt sitt författarskap på heltid. Vivecas första fem böcker har även filmatiserats av TV4 och nått en storpublik – nära 30 miljoner tittare – i hela Europa. Tidigare arbetade Viveca Sten som chefsjurist på bland annat PostNord och hon är även en flitigt anlitad föreläsare inom näringslivet.

För ytterligare information och pressbilder, vänligen kontakta:Nordin Agency
Karin Tränk, presskontakt, Micael Bindefeld AB
Telefon: 072 – 857 04 36
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

i de lugnaste vatten 500
i den innersta kretsen 500
i grunden utan skuld 500
i natt aer du doed 500
i stundens hetta 500
i farans riktning 500
i maktens skugga 500
i sanningens namn 500
iskalla ögonblick
i fel sallskap