Skip to main content

Dalskuggan

"Dalskuggan" är andra delen i Åremorden. En serie där Viveca Sten väver samman den storslagna naturen med starka karaktärer i rafflande mordgåtor som fullkomligt trollbinder läsaren.

Det är sportlov i Åre när ett illa tilltygat lik hittas en bit utanför byn. Offret har inga kända fiender och Årepolisen står rådlös. Hanna Ahlander är kvar på sitt vikariat men hoppas på en fast tjänst. Hennes kollega Daniel Lindskog slits mellan familjen och arbetet.

Samtidigt haHiddr en frikyrklig sekt fått starkt fäste i de isolerade byarna nära norska gränsen. Den unga Rebecka drömmer om att tjäna Gud som trofast pastorshustru, men hon blir mer och mer utsatt och isolerad. Ingen tar hennes parti och snart fruktar hon för sitt liv.

När nya hemligheter avslöjas börjar en allt mörkare historia nystas upp. Hanna och Daniel dras in i en komplicerad utredning som handlar om att överleva – till varje pris.

"Spänningen vibrerar under ytan - hela vägen till upplösningen."
BTJ, nr 22, 2021
"Oroväckande trovärdigt"
Lotta Olsson, DN
"Viveca Sten lyckas förmedla känslan av vintern och det jämtländska landskapet på ett utmärkt sätt."
Socialpolitik Kultur & Samhälle
"Det är spännande och inkännande"
Norrbottens-Kuriren
"Jag tycker om Viveca Stens hantverk"
Smålandsposten
"Rafflande mordgåta"
Året runt
"Landskapet och miljön i Åre gör sig otroligt bra ihop med en mordhistoria. Speciellt när man använder det så skickligt som Viveca Sten."
@boktokig
"Spänning deluxe och man sitter på helspänn!"
@sandras_bokinspo
"Det är välskrivet, spännande och med fina miljöbeskrivningar. Författaren visar återigen att hon vet hur en bra kriminalroman ska skrivas."
@kickibokmal
"Lättlyssnad, medryckande och spännande"
@bokiobygd
"Med den andra boken i serien, Dalskuggan, visar hon bestämt att hon sitter stadigt på tronen som en av Sveriges deckardrottningar."
@frökenmillaskanslaforbocker