Skip to main content

Om

Viveca bor utanför Stockholm med man, två utflugna och ett hemmavarande barn. Sedan barnsben har hon tillbringat somrarna på Sandhamn i Stockholms skärgård, där hennes släkt har haft hus i flera generationer. 1917 köpte hennes farfars far Oscar och farfars mor Lagerta familjens släkthus av sonen till en mästerlots.

Viveca har under många år arbetat som chefsjurist på olika företag, senast på PostNord (svensk-danska posten), och har tidigare givit ut flera juridiska fackböcker. Viveca sitter i styrelsen för bland annat Vogue Scandinavia, Systembolaget och Stiftelsen Stora Sköndal.

Viveca Sten

Född

1959

Familj

Man och tre barn

Bor

Förort norr om Stockholm

Jobbar idag som

Författare, juridisk rådgivare, styrelseledamot och föreläsare.

Tidigare utgivna fackböcker

Förhandla i affärer, Outsourcing av IT-tjänster, Internationella avtal - i teori och praktik

Intressen

Resor, skidåkning och matlagning

Beskriv dig själv med tre ord

Drivande, envis och omtänksam

Dold talang

Jag kan rimma på vad som helst!

Favoriträtt

All slags pasta!

Favorit-land

Italien och Sverige. Italien på grund av blandningen av den ständigt närvarande kulturen och historien. Maten är också ren njutning. Sverige på grund av närheten till naturen och de djupa mänskliga och demokratiska värdena.

Favoritstad

London! Jag tröttnar aldrig på att åka dit. Afternoon Tea på Browns eller Fortnum & Mason (missa inte deras matavdelning), shopping på de stora varuhusen, ett oändligt utbud av riktigt bra indiska och kinesiska restauranger. Berlin är också en stor favorit hos mig. Jag studerade tyska där för länge sedan och besöker det minst en gång om året.

Favoritstrand

Fläskberget på Sandhamn i Stockholms skärgård. Den ligger på norra delen av ön och där kan man njuta av både morgondopp och solnedgång. Ingenting slår svensk sommar.

Favoritkrog

Åre är fullt av underbara restauranger. Två av mina favoriter är Supper, som erbjuder underbar latinamerikansk mat, och Granen, som ger dig den ultimata upplevelsen av fjällköket.

Hur ser en vanligt arbetsdag ut för dig?

Kollar mailen på morgonen. Skriver om det är en "skrivdag", det kan bli upp till tio timmar ibland med avbrott bara för att äta eller ta en fika. Om det är en "mötesdag" så träffar jag kanske förlaget, pr-gänget eller min agent. Ibland blir det flera intervjuer. Jag försöker lägga ihop så många möten som möjligt på samma dag för att vara effektiv.

Vad är njutning för dig?

Att vara med min man och mina barn, helst på en resa någonstans långt bort. Gärna med god mat och dryck därtill.