Skip to main content

I den innersta kretsen

Startskottet till Gotland Runt avfyras utanför Sandhamn en solig julidag. En stor Swanbåt ligger längst fram, men plötsligt faller den av. Skepparen är skjuten, mitt på öppet hav.

Offret visar sig vara Oscar Juliander, framgångsrik seglare och vice ordförande i Kungliga Svenska Segelsällskapet. På ytan en känd och etablerad advokat, men skenet bedrar.

Thomas Andreasson och hans poliskolleger börjar kartlägga Julianders liv, och de förs in i överklassens salonger bland hemligheter och lögner. Med sina juridiska kunskaper ser Nora Linde de dolda sambanden. Samtidigt försöker hon att hålla ihop ett alltmer ansträngt äktenskap.

Så mördas ytterligare en av segelsällskapets ledamöter ...

I den innersta kretsen är den andra boken i en serie Sandhamnsdeckare om kriminalinspektören Thomas Andreasson och juristen Nora Linde.

"Mörka hemligheter och heta känslor hos de rika och berömda kommer upp till ytan. Spänning, relationsproblem och skärgårdsskildring i en skön blandning."
MåBra
"Viveca Sten rivstartar sin andra deckare.....Slutet är...både spännande och överraskande"
Kristianstadsbladet
"Ett spektakulärt och klurigt mord med klar pusseldeckar-känsla"
Skånska Dagbladet
"Miljön är fint skildrad och det är bra driv i I den innersta kretsen...Jag [har] inte för avsikt att missa nästa bok i Sandhamns-trilogin."
Hallands Nyheter
"Tätare och mer utvecklad intrig än i den första. En riktigt upplysande och spännande mordhistoria."
Magasin P4, Sveriges Radio
"Valuta för pengarna!"
Dast Magazine