Skip to main content

I de lugnaste vatten

Det är en het julimorgon i Sandhamn i Stockholms skärgård. En manskropp inlindad i ett fisknät flyter i land på öns västra strand.

En dryg vecka senare hittas en kvinna brutalt mördad på ön och Thomas Andreasson från Nackapolisen får ta sig an fallet. Ledtrådarna är få. Vad hade de döda för anknytning till Sandhamn? Vilken är den felande länken? Plågad av förlusten av sin nyfödda dotter och ett havererat äktenskap kastar sig Thomas in i utredningen. Till sin hjälp har han barndomskamraten Nora Linde, som är fritidsboende på ön.

En mördare går lös i sommaridyllen och pressen på polisen ökar allt mer. De måste snabbt finna den skyldige innan ytterligare liv går till spillo ...

I de lugnaste vatten är den första boken i en serie Sandhamnsdeckare om kriminalinspektören Thomas Andreasson och juristen Nora Linde.

”En ny svensk deckare tar tag om läsarna. /…/ Spännande skärgårdsdrama!”
Aftonbladet
”Det är en mycket lovande debut, som gör att Viveca Sten kan klämma sig in bland de bästa svenska deckarförfattarna.”
Dagbladet
”Viveca Stens romandebut är en riktig nagelbitare, framför allt upplösningen. Det är mycket läsvärt och redan ser jag fram emot del två i hennes bokserie om Thomas och Nora och livet på Sandhamn.”
Värnamo Nyheter
”Boken är spännande från första sidan till sista, perfekt sommarläsning.”
Skaraborgs Allehanda
”Viveca Sten har lyckats skriva en typisk hängmattedeckare, med huvudpersoner att lära känna, härlig sommarmiljö och en riktigt spännande upplösning.”
Lokaltidningen Laholm
”Detta är på det hela taget lugn, trevlig, vanlig vardagskrim. Många kommer att gilla det alldeles väldigt. … tycker man om Jansson, Jungstedt och Läckberg kommer man antagligen också att tycka om Sten.”
Nerikes Allehanda
”Jag ser redan fram emot Viveca Stens nästa bok.”
Laura