Skip to main content

I natt är du död

När studenten Marcus Nielsen hittas död i sin lägenhet tyder allt på att han har begått självmord, men Marcus mamma är övertygad om att han blivit mördad och bönfaller Nackapolisen att gräva vidare. På stationen är situationen redan ansträngd - kriminalinspektör Thomas Andreasson var nära döden ett halvår tidigare då isen utanför Sandhamn brast under hans fötter. Kommer han någonsin att kunna återhämta sig?

Vid polisens undersökning av fallet leder spåren till Korsö militärförläggning utanför Sandhamn, där de hårdföra kustjägarna haft sin bas i decennier. Thomas bästa vän, Sandhamnsbon Nora Linde, blir tillfrågad om hon kan ta reda på mer om Korsös hemligheter. Nora har just gått igenom en svår skilsmässa och välkomnar chansen att få tänka på annat. Kort därefter dör ytterligare en man som har kopplingar till Korsö. Finns det något i det förflutna som inte får komma i dagen?

I natt är du död är en spännande kriminalroman om hämnd, pennalism och besatthet. Det är den fjärde boken om Thomas Andreasson och Nora Linde.

"Familje- och relationsproblem blandas in i handlingen. Författare som t ex Läckberg, Jungstedt, Sarenbrant använder sig av samma koncept. Men Viveca Sten har utvecklats till att bli en av de bästa i denna kategori…. [En] fyndig historia om hämnd och vuxenmobbing som Viveca Sten snickrat ihop. Som läsare vill man ju gärna försöka lista sig till vem som är gärningsman. Jag ändrade mig flera gånger under bokens gång och upplösningen blev till sist ganska oväntad. Dessutom kan jag inte undvika att bli lite nyfiken på hur det ska gå för Thomas och Nora."
Dast Magazine
”Stens bästa bok hittills”
utropar Hallandsposten och Hallands Nyheter
"Romanen är dramatiskt uppbyggd och Viveca Sten håller hela tiden läsaren fast. Boken tar upp hämnd, besatthet och trakasseri på hög nivå…. Det som gör boken spännande är hur Viveca Sten blandar nutid med dåtid, hon väver in kustjägarnas egen historia från 1970-talet. Det är en spänningsroman som verkligen ger läsaren något att leva sig in i, och historien känns högst sanningsenlig. Det är inte svårt att känna medlidande för Viveca Stens karaktärer…"
Tidningen Kulturen