Skip to main content

I stundens hetta

Midsommar i Sandhamn. En tonårsflicka faller ihop i sanden. När polisen tar hand om henne är hon medvetslös och de inser att hon inte bara är i chock, hon har också fått i sig stora mängder narkotika. Vad har hon råkat ut för?

Nora Linde ska för första gången fira midsommar med sin nya kärlek Jonas. Firandet kommer av sig när Jonas tonårsdotter Wilma inte kommer hem på natten. När de ringer på hennes mobil är det ingen som svarar.

Tidigt nästa morgon hittas en död kropp på stranden. Noras barndomsvän, kriminalinspektör Thomas Andreasson, kallas till Sandhamn. Samtidigt fortsätter Jonas och Noras desperata sökande efter Wilma.

Under utredningens visar det sig att alla inblandade har sin egen version av vad som hänt. Vem är offer och vem är mördare i midsommarnatten?

 • "En fantastisk skildring av den svenska midsommaren, både dess glädje och dess mörka baksida...Den är en riktigt bra, trovärdig och underhållande kriminalroman författad av Viveca Sten. Den ger mig sommarkänsla och mersmak!"
  Litteraturmagazinet
 • "Hon lyckas alldeles briljant beskriva hur tonåringarna vind för våg berusar sig och hur vuxenvärlden knappt bryr sig. Både i repliker och i handling har Viveca Sten träffat mitt i prick. Boken känns så realistisk en deckare, som också ska underhålla, kan bli.

  ... nu tillhör hon definitivt den svenska deckareliten och om hon fortsätter att utvecklas i den här takten sitter hon snart på tronen. Det här är både en angelägen och en underhållande, spännande bok."

  DAST Magazine
 • "I stundens hetta är en oerhört gripande roman. En kriminalroman, men ändå inte. Den har så mycket mer – ett djup, ett budskap och en historia som inte lämnar någon oberörd. Inte författarinnan själv heller, enligt en intervju här i VLT nyligen. ”Jag grät när jag skrev vissa passager”, berättade hon, och även om jag inte grät när jag läste om ungdomarnas midsommarfirande på Sandhamn så fuktades ögonen vid mer än en passage. Så var det sagt, även en recensent kan vara blödig.

  I stundens hetta är en tragedi, i positiv bemärkelse. En tragedi för hur lite det behövs för att ödelägga flera familjer. Det positiva är hur Viveca Sten lyckats sätta fingret på problemet och landa det hela i en upplösning som är såväl trovärdig som oväntad för läsaren."

  VLT