I stundens hetta

 

i stundens hettaMidsommar i Sandhamn. En tonårsflicka faller ihop i sanden. När polisen tar hand om henne är hon medvetslös och de inser att hon inte bara är i chock, hon har också fått i sig stora mängder narkotika. Vad har hon råkat ut för?

Nora Linde ska för första gången fira midsommar med sin nya kärlek Jonas. Firandet kommer av sig när Jonas tonårsdotter Wilma inte kommer hem på natten. När de ringer på hennes mobil är det ingen som svarar.

Tidigt nästa morgon hittas en död kropp på stranden. Noras barndomsvän, kriminalinspektör Thomas Andreasson, kallas till Sandhamn. Samtidigt fortsätter Jonas och Noras desperata sökande efter Wilma.

Under utredningens visar det sig att alla inblandade har sin egen version av vad som hänt. Vem är offer och vem är mördare i midsommarnatten?

 Nytt slutkapitel till  I stundens hetta!>>

 Provläs boken >>

 

)

Fantastiskt beröm för I stundens hetta

"En fantastisk skildring av den svenska midsommaren, både dess glädje och dess mörka baksida...Den är en riktigt bra, trovärdig och underhållande kriminalroman författad av Viveca Sten. Den ger mig sommarkänsla och mersmak!"
Litteraturmagazinet

 

"Hon lyckas alldeles briljant beskriva hur tonåringarna vind för våg berusar sig och hur vuxenvärlden knappt bryr sig. Både i repliker och i handling har Viveca Sten träffat mitt i prick. Boken känns så realistisk en deckare, som också ska underhålla, kan bli.

... nu tillhör hon definitivt den svenska deckareliten och om hon fortsätter att utvecklas i den här takten sitter hon snart på tronen. Det här är både en angelägen och en underhållande, spännande bok."
DAST Magazine

 

"I stundens hetta är en oerhört gripande roman. En kriminalroman, men ändå inte. Den har så mycket mer – ett djup, ett budskap och en historia som inte lämnar någon oberörd. Inte författarinnan själv heller, enligt en intervju här i VLT nyligen. ”Jag grät när jag skrev vissa passager”, berättade hon, och även om jag inte grät när jag läste om ungdomarnas midsommarfirande på Sandhamn så fuktades ögonen vid mer än en passage. Så var det sagt, även en recensent kan vara blödig.
 
I stundens hetta är en tragedi, i positiv bemärkelse. En tragedi för hur lite det behövs för att ödelägga flera familjer. Det positiva är hur Viveca Sten lyckats sätta fingret på problemet och landa det hela i en upplösning som är såväl trovärdig som oväntad för läsaren."
VLT

 

"Efter att ha läst den femte fristående delen, ”I stundens hetta”, konstaterar jag att hon bara blir bättre och bättre. ...  Berättelsen har ett fint flyt fast det handlar om många människor. För mig är det här en bladvändare. Perfekt sommarläsning!"
Norran

 

"En skicklig beskrivning av rofyllda platser där friden aldrig mer kan infinna sig."
Tara

 

"Jag har tidigare recenserat I grunden utan skuld och I natt är du död. Givetvis så hade jag stora förväntningar på boken, och med en lättnadens suck konstaterar jag efter att ha läst den att jag ännu en gång har njutit av en bok av Viveca Sten."
Lottens Bokblogg
lottensbokblogg.wordpress.com


"Jättebra deckare med en story som känns trovärdig, typisk svensk deckare.
Jag valde denna gång att lyssna på den och det var inte fel, Katarina Ewerlöf lyfter faktiskt boken"
BETYG: 4
Mia Eggimann
miaeggimann2.blogspot.se


"Med sitt sätt att skriva visar Viveca Sten att hon har en väldigt god kunskap om ungdomars känslor i tonåren och hur de reagerar. Dessutom har hon en förmåga att skriva en spännande kriminalroman som engagerar och gör det svårt att avbryta läsningen.

Jag tyckte mycket om den och anser att det är hennes bästa bok hittills."
Jarl Börjesson, Bokparet
bokparet.blogspot.se

 

i de lugnaste vatten 500
i den innersta kretsen 500
i grunden utan skuld 500
i natt aer du doed 500
i stundens hetta 500
i farans riktning 500
i maktens skugga 500
i sanningens namn 500
i fel sallskap
i hemlighet begravd
offermakaren
dalskuggan