Havsfolket

viveca och camillaHavsfolket är en rysartriologi för barn och ungdomar (från 9 år och uppåt), som mor och dotter Sten, Viveca och Camilla Sten skriver tillsammans. Trilogin består av Djupgraven, Sjörök och Mareld och utspelar sig i skärgårdsmiljö, där nordisk folktro, svenska sagor och gammalt sjömansskrock bäddar för sträckläsning.

Vi får följa huvudpersonen Tuva, hennes bästa vän Rasmus och hur det är att växa upp och känna sig annorlunda i ett litet ösamhälle. Havsfolket tar upp viktiga frågor som mobbning och utanförskap men belyser även miljöproblematiken kring Östersjön och hur viktigt det är att vårda miljön.


Mareld

Mareld

Mareld är tredje delen i Camilla och Viveca Stens kritikerhyllade rysarserie för slukaråldern. Övernaturligheter hämtade från nordisk folktro möter skärgårdsskrock och bäddar för sträckläsning.

Läs mer


Sjörök

Sjörök

Pakten är bruten - nu slår havet tillbaka! Sjörök är andra delen i Camilla och Viveca Stens kritikerhyllade rysarserie för slukaråldern. Övernaturligheter hämtade från nordisk folktro möter skärgårdsskrock och bäddar för sträckläsning.

Läs mer


Djupgraven

Djupgraven

Djupgraven är första delen i Camilla och Viveca Stens rysarserie för slukaråldern. Övernaturligheter hämtade från nordisk folktro möter sjömansskrock och bäddar för sträckläsning. I huvudpersonen Tuva får vi också en träffande skildring av hur det är att växa upp och känna sig annorlunda i ett litet samhälle.

Läs mer

i de lugnaste vatten 500
i den innersta kretsen 500
i grunden utan skuld 500
i natt aer du doed 500
i stundens hetta 500
i farans riktning 500
i maktens skugga 500
i sanningens namn 500
i fel sallskap
i hemlighet begravd
offermakaren
dalskuggan