Viveca gästade Mix Megapol den 5 november

Megapol

Viveca gästade Mix Megapol den 5 november och presenterade även en mordgåta;
Mordet på Mix Megapol (du kan även läsa den nedan)

15:30 in presenteras Viveca.
24:00 in börjar mordgåtan.

Mordet på Mix Megapol!

Hans Wiklund, som hade sin storhetstid på 90-talet, och därmed passerat sitt bäst-före datum, börjar bli bitter och försöker desperat att hålla sig kvar i rampljuset. Han tycker att programledare Gry tar alldeles för mycket plats både när de sänder och i media och har alltmer börjat se henne som orsaken till hans egen karriärs dalande.
Missnöjet gror alltmer inom honom och han börjar inse att det bara finns en lösning på situationen. Gry måste lämna programmet.

Jonas, nyhetsankaret, vill egentligen inte läsa upp nyheterna utan skulle mycket hellre bli programledare. Han försöker ställa sig in hos Gry för att hon ska lägga ett gott ord för honom hos cheferna men gillar inte att hon inte faller för hans smicker.

Gry känner på sig att både Hans och Jonas är missnöjda. Hon söker sig till sidekicken Karolina. Om Mix Megapol ska vara ett modernt program med en självklar feministisk touch så behöver Hans roll tonas ner. Hon retar sig dessutom på att han hela tiden face tajmar och visar bilder på sin supermodell fru Emma S. Både Gry och Karolina känner sig fula och får mindervärdeskomplex när de måste se bilder av den übervackra Emma hela tiden.

Karolina, som är ny i gänget, vill få mer utrymme i programmet så att hon får upp sin följarskara på instagram (2000 följare idag). Hon försöker analysera maktspelet som pågår mellan de etablerade programledarna för att kunna välja sida.

-----

En dag är Hans extra bitter och helt omöjlig i programmet. När han dessutom pratar oavbrutet som sin underbara fru (som inte tycks behöva lyfta ett finger för att vara så vacker) inser Gry att hon måste ha ett allvarligt snack med honom. Efter programmet föreslår hon att de ska ta en promenad och prata ut.

De går ner till Rålamsbshovsparken men diskussionen urartar snabbt. Efter bara tio minuter exploderar Hans och vräker ur sig all sin bitterhet. Han skrämmer upp Gry som bara vill därifrån.
De befinner sig precis vid några klippor vid strandkanten. När Hans gör en ilsken gest - nästan som om han är beredd att slå till Gry - tappar han balansen och faller mot en av stenarna
Han slår upp ett stort sår vid tinningen och ligger med ansiktet i vattnet. Gry rusar fram för att hjälpa honom. Men inser samtidigt att svaret på alla problem kanske har infunnit sig.
Om hon bara går därifrån utan att göra något slipper hon Hans i fortsättningen.
Utan att tänka efter springer hon därifrån och lämnat Hans med ansiktet begravt i vatten.

När Gry kommer till jobbet nästa morgon efter en sömnlös natt möts hon av Karolina. Det visar sig att Karolina följt efter Gry och Hans och såg allting som hände. Karolina kräver att få bli ny programledare med lika mycket utrymme som Gry – annars kommer hon att gå till polisen.
Gry vet varken ut eller in.

Hon ångrar redan att hon inte hjälpte Hans, men nu är det för sent. Karolinas vittnesmål skulle bli bli förödande. Gry skulle dömas till många år i fängelse om sanningen kom fram, hennes liv skulle ligga i spillror. Gry inser att hon måste vidta åtgärder.
Gry låtsas som om hon går med på Karolinas plan men i hemlighet smiter hon ner i garaget på jobbet där Karolinas lilla EU-moppe står parkerad. Eftersom Gry alltid varit händig är det en smal sak att lossa på bultarna på två av hjulen.
Sedan behöver hon bara vänta.

Två dagar senare ser Gry på nyhetsflashen att en ung kvinna råkat ut för en singelolycka med sin EU-moppe. Sedan får hon ett upprört sms från producenten – Karolina är död. Gry kan andas ut. Kroppen efter Hans har visserligen inte hittats än, men nu finns det ingen som vet någonting och hennes liv kan fortsätta som förut.

Nästa dag leder hon som vanligt programmet när Jonas avslutar nyheterna med att berätta att det kommer en hemlig gäst till programmet.
När Gry överraskad ser upp öppnas dörren … och in stiger Hans. Han har ett stort krossår i ansiktet, vattensjuk hud och är dödligt blek i ansiktet. Hans har återvänt från de döda.
Gry gallskriker och erkänner alltsammans i direktsändning innan hon totalt bryter ihop.
Det visar sig att Hans bara hade svimmat och att han vaknade till liv sekunderna efter att Gry försvann därifrån. När han insåg att Gry avsiktligt lämnat honom att dö bestämde han sig för att gillra en fälla för henne. Genom att lova Jonas rollen som ny programledare fick han Jonas att hjälpa till och tillsammans smidde de sina planer för att straffa och få bort Gry från programmet.
Gry förs bort i tårar av polisen och Hans installerar sig som ny programledare med Jonas vid sin sida.
Som ny side-kick utses Hans undersköna hustru – den fantastiska Emma.

 

 

i de lugnaste vatten 500
i den innersta kretsen 500
i grunden utan skuld 500
i natt aer du doed 500
i stundens hetta 500
i farans riktning 500
i maktens skugga 500
i sanningens namn 500
i fel sallskap
i hemlighet begravd
offermakaren